Kever 2/2004, ISSN 1796-8283Uutta
Tule kehittämään ammattikorkeakoulujen opiskelijoiden hyvinvointityötä


Anne Rissanen


    Opiskelijajärjestöjen tutkimussäätiö Otus ja Suomen ammattikorkeakoulu- opiskelijayhdistysten liitto SAMOK ry. ovat käynnistäneet historiassaan ensimmäisen ammattikorkeakoulussa opiskeleville suunnatun valtakunnallisen hyvinvointitutkimuksen, jonka tavoitteena on selvittää muun muassa opiskelijoiden hyvinvointia, terveydenhuoltopalveluja ja työympäristöä. Tutkimusta rahoittavat sosiaali- ja terveysministeriö ja opetusministeriö ja se julkaistaan syksyllä 2004.

    Hyvinvointitutkimuksen yhteydessä on tavoitteena kerätä verkosto niistä henkilöistä, jotka ovat kiinnostuneita ammattikorkeakouluopiskelijoiden terveydenhuollosta ja hyvinvoinnin kehittämisestä sekä ammattikorkeakoulujen työympäristön kehittämisestä.

    Oletko Sinä kiinnostunut tulemaan mukaan verkostoitumaan ja kehittymään työssäsi KeVer-verkoston avulla? KeVeriin syksyllä 2004 perustettava ”Opiskelijan hyvinvointi” -ryhmä sopii hyvin alan tutkijoille, asiantuntijoille sekä opiskelijaterveydenhuollossa työskenteleville. Lisätietoja antavat Mervi Friman (etunimi.sukunimi@hamk.fi) Jouni Lounasmaa (jouni@otus.fi) ja Anne Rissanen (etunimi.sukunimi@samok.fi)


    Anne Rissanen, sosiaalipoliittinen sihteeri, SAMOK